4/29/2015

OĞLUMA EMANET 3


Gülümse çocuk. Yüzün gün gelecek yer çekimine yenilecek, durmadan aşağı çeken bu sonsuz çekime direnmek için gülümse. Böylece hep genç kalırsın. Çünkü gün gelecek bu üstün çekim gücü ruhunu da toprağa çekecek. Direnirsen gülerek bu son gecikecek.

Direnmek için güçlenmelisin. Bedenen ve ruhen hep diri tutmalısın kendini. Gülmek için mutlu olmayı öğrenmeli, dinç olmak için bedenine iyi bakmalısın.

Unutma gülüşün başkasına değil sana hediye, kimseye hora geçirme. Kimseye hediye etme ve de kimseyi somurtarak cezalandırma çünkü o da senin ruhuna en büyük ceza. Her şeye rağmen gülümsemek delilik diyecekler sana. “Maske takıyor aslında mutsuz” diyenler olacak etrafında. Her daim mutlu olan ve belki de mutlu olmak için gülen insanlara derler genellikle, sen onlara bakma! Mutluluk kadar mutsuzluk da bu dünyanın gerçeği ama sen yine de mutlu olmak için yaşa. Ve her şeye ragmen gülmek bir maske ise en gösterişlisini tak yüzüne. Güzel gözlerin ardından ışıl ışıl baksın. Saçlarına üzerindeki bronz kaplamanın ışığı yansısın. Maskenin altında daha da irileşen dudakların alabildiğince tebessümle yansın. Içinden dökülen kelimeler ile topla etrafına seni sevenleri. Tatlı dilin içlerindeki yılanları atsın.

Maskenin altında terlerse yüzün, sıkıntı çekersen eğer at çıkar dert değil. Ama gün gelecek o maske tenine işleyecek, yüzüne dolacak, ruhunu besleyecek, aklına hükmedecek, kalbini yumuşatacak, hayatına girenlere merhaba, çıkanlara hoşçakal diyecek.


Gözyaşının ardından belirecek, ya da ettiğin son küfürün peşine takılacak. Belki de bir gün beni hatırladığında yüzünde belirecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder