3/31/2015

Tünel




Kendine gelmenin en iyi yolu önce kendinden bir geçeceksin. Bu geçiş sandığın gibi bir vazgeçiş değil, kendi içinden geçişin olacak. Oturtacaksın bedenini olmak istediğin yere. Dinleyeceksin güzellikle. Sonra başlayacaksın geçmeye. Sonunda olduğun tünelin başına doğru çıkacaksın yola.

Acil çıkış kapılarını kontrol edeceksin. Paslanan, tutmayan kapıları söküp yenileyeceksin. Tünel boyunca acil durumlar için telefonlar da yerleştireceksin. Tek tek kontrol etmelisin çalışıp çalışmadığını karşı tarafın açıp açmadığını.

Hız göstergelerini ve uyarı levhalarını koyacaksın ışıklı panolarla. Deneyimlerinden öğrendin yavaş ve sakin gitmen gerektiğini. Çok insan geçti ağır vasıtalarıyla. Yolların aşındı şeritlerin de eskisi kadar beyaz değil. Onarmalısın içini.

Başına doğru gelirken tünelin, arkana hiç bakmamalısın orada artık gelecek var. Gelecek senin bilinmeyen yanın. Bilinmeyen ve umut dolu yarının.

Geldiysen başına tünelin bu sefer sen koy ismini. Araç ve hız sınırlamalarını belirt. Yüksekliğini ve genişliğini yaz. Uzunluğunu ise boş bırak.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder