6/03/2015

SEN

Sana seni anlattılar mı hiç? Eminim bir çok insan karşına geçip huylarını saymıştır. Sevdiklerini övmüş sevmediklerini yargılamıştır. Ve bir çokları doğru söylemiş sen duymak istememişsindir. Duyduklarına hayret etmiş gözlerini kaçırırken doğrulundan şüpheye düşmüşsündür. Gerçek olanlar, abartılanlar, kıyısından geçenler, tam isabet edenler.

Senin hakkında yanılanlar da pek olmamıştır. Çünkü senin onlara sunduğunu kendinden bilir karşındaki. Benzer hislere, yargılara, inançlara, fikirlere ve huylara o da sahiptir. Sahiptir ki çabucak kapar senin ona sunduğunu. Bunu sen de bilirsin. Bu yüzden yaptıkları tüm eleştiriler, kalıbını çıkarmak istercesine çizdikleri sınırlar, senden dahasını beklemeyen tavırlar, taktıkları sıfatlar, sende gördükleri kendileri içindir. Iyi kötü tüm tanımlamaları, acımasız ve kendilerini aptal yerine koyan prensipleri ile sende hücuma geçtikleri kendilerinden korktuklarıdır.

Peki kimse geçip karşına söyledi mi hayallerini? İsteklerini, arzularını, gülüşünün altındaki pişmanlıklarını… Sesinin tınısındaki çocuksu oyunlarını... Yüreğinde beslediğin aşkı... Doğru yanını... Kaçırdıklarını… Seni üzen ama yapmak zorunda olduklarını… Yalnızlığını…

Yalanlarını. Gayri meşru bir çocuğa hamile kalır gibi utanç ve sevgiyle büyüttüğün yalanlarını. Kucağına aldığında yaşadığın hazzı, özveri ile taşıdığın, düşmesin, incinmesin, ölmesin diye ömrünün sonuna kadar bakmak zorunda olduğun yalanlarını. Kimse söyledi mi?

Çaldıkların? Çaldıklarından kimin haberi var? Zamandan, aşktan, dostluktan, kardeşten, anadan, babadan çaldıklarından… Sanki yerine koyacağından eminmiş gibi, ödünç alırmış gibi içini rahatlatarak arakladıklarından…

Öldürdüklerinden… Kimlerin umutlarını, kimlerin hayallerini yok ettiğinden. Kaç hayvanı ezdiğin, kaç çiçeği kuruttuğundan, ne beddualar ettiğinden…

Ya ırzına geçtiklerin. Senin olmayan bedenlere hükmetme çabandan, sana ait olmayan fikirleri yıkma, seni ilgilendirmeyen hayatlara müdehale ettiklerinden kaç kişinin haberi var? Kaç kişinin özelini o sivri, sulu ve çatal dilinle deştiğinden?


Sevilen, görülen, istenen ve mutlu eden sen, kaç kişiye sundun yüzünü. Aklımda büründüğün seni bilsen, herkesin bildiğini saklamak için kaçardın benden zaten.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder