8/21/2015

Oğluma Emanetlerim 06



Özgürlük oğlum; sözlükte yazan, anayasada belirtilenden öte kollarını iki yana açarak ve ciğerlerine doldurduğun nefesi bir kahkaha ile dışarı salarak koşmaktır! Gözlerini gökyüzünün sınırsız mavisine dikip hızla atan kalbine kapılarak ritim bulan bacaklarını kaybedene kadar koşmaktır. Bedeninden her an kopup ölümsüzlüğe kavuşakmış gibi kendini kaybederek ve akacağı yatağa sığmayan bir nehir gibi coşmaktır.  Yüzüne tatlı bir reçel sürer gibi sürtünen rüzgarla, takılmadan aştığın her taşı ayak tabanlarında hissederek uçmaktır özgürlük. Özgürlük kolların kanat, yüreğin pervane ve aklın gücün olduğu zamandır. Ki sen akıl sandığın motoru öyle iyi kullanmalısın ki yüreğine güç versin…

Sen başkalarının haklarına saygı duyarak yaşa ama kanatlarını açtığında senin önüne geçen herkesi devir. Sınırların kanat uçların, gözlerinin gördüğü son nokta ve sonsuz hayal gücün... Yargılarından kurtulup zihnini yendiğin zaman sen de uçacaksın. Kendini sevdiğin, yaptıklarına değil yapabileceklerine yoğunlaştığın gün işte o gün özgür olacak ve dahasını isteyeceksin. Ben kanat dedim kimbilir sen uçmak için neler deneyeceksin.

Özgürlüğünü tehtid eden her şeyi yönetmeyi bilmelisin. Bir çok şeyi ona bırakmak işine gelecektir eminim ama zamana teslim olmayıp onu doğru yönetebilmelisin.

Sen daha karnımdayken sana aktarılan, doğduktan sonra edindiğin, ailenden, okulundan ve çevrenden öğrendiğin seni tutsak eden tüm yargılarla mücadele etmelisin.

Kendinle gurur duymadığın sürece seninle gurur duymayacağımı bilmelisin ve bu yüzden ben ya da baban için değil kendin için başarıp kendin için mutlu olmalısın.

Başkalarının ne düşüneceği senin için çok önemli olduğu gün emin ol bir şeyler ters gidiyor demektir. Sen sen olmaktan vazgeçip diğerlerinin hazırladığı o stabil ortamda kolaya kaçıyorsun demektir. Farkın kalmazsa bir başkasından sen kim olabilirsin? Yanındakinden bir öte değilsen peki neden geldin? O sana deli dese sen deli misin?


Özgürlük esaret altında, can pahasına yaşamak değil ki nefes alıp vermek yetsin…. Yaşamak özgürlük değil bir hak ise sen bu hakkı kullanırken özgür olmayı öğrenmelisin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder